Wat heb je aan HR nodig voor het ontwikkelen van je business?

Vraagstukken rondom personeel vergen aandacht.  Of dat nou vragen van managers of medewerkers zijn maakt vaak niet veel uit. Uit eigen onderzoek hebben we geconcludeerd dat de factoren wie aandacht geeft en op welke wijze veel belangrijker zijn.

Uit dat zelfde onderzoek hebben we niet alleen iets over de benodigde expertise, denkkracht of skills kunnen concluderen maar ook over de tijdigheid van de aandacht en het handelen zelf.

“Wie en de wijze waarop aandacht wordt gegeven aan vraagstukken,  heeft meer impact op de ontwikkeling van de organisatie dan de aard van de vragen zelf.” 

Onderzoek groeimodellen

Toen we hebben gekeken naar benodigde HR expertise en skills en  ontwikkelingsstadia van MKB organisaties zijn wij tot de conclusie gekomen dat de groeimodellen van Greiner, Scott en Keuning onvoldoende inzicht boden in de werkende organisatiepatronen in relatie tot tijdigheid van HR aandacht en handelen. Daarom hebben wij een HR groeifasemodel ontwikkeld waarmee je de HR expertise en skills kan vinden waar u uw organisatie behoefte aan heeft om gezond door te groeien.

Verbindende onderstromen

Hoe een organisatie op gezonde wijze kan door ontwikkelen is mede afhankelijk van de ‘verbindende onderstromen’ die tussen de HR thema’s.  Wilt u daar meer over weten, neem dan contact met ons op en  wij geven je graag antwoord op je vraag.